Stublina

Stublina

U delu namenjenom proizvodnji zastupljeno je podno grejanje i hlađenje, ventilacija livnice i ostalih proizvodno-skladišnih prostora. U ovom delu je takođe projektovan i izveden sistem rekuperacije toplotne energije iz proizvodnog procesa. Primarni izvor energije je toplotna pumpa voda-voda snage 240kW, a vodu smo dobili iz 4 bunara dubine preko 120m sa akumulacijom od 40+40m kubnih. U energetskom bloku montiran je gasni kondenzacioni kotao 160kW snage.

Pored toga izvedena je i kompletna unutrašnja gasna instalacija za potrebe kotlarnice, proizvodne linije za farbanje i mašina za topljenje metala. U kancelarijskom bloku izvedeni su sistemi podnog grejanja, ventilacije i klimatizacije. 

U delu namenjenom proizvodnji zastupljeno je podno grejanje i hlađenje, ventilacija livnice i ostalih proizvodno-skladišnih prostora. U ovom delu je takođe projektovan i izveden sistem rekuperacije toplotne energije od mašina za livenje delova od mesinga i aluminijuma. 

Stublina-11
Stublina-22

Za potrebe proizvodnih linija izveli smo kompletnu instalaciju komprimovanog vazduha, unutrašnju i spoljašnju hidrantsku mrežu kao i ostalu instalaciju za potrebe tehnologije. 

Klijent

Stublina d.o.o.

Datum

2015. – 2017.

Mesto

Stojnik